Werkgroep Fairtrade Gemeente Doetinchem

.

De Werkgroep Fairtrade Gemeente Doetinchem heeft als doel om van de Gemeente Doetinchem een Fairtrade Gemeente te maken. In een Fairtrade Gemeente werken inwoners, organisaties en bedrijfsleven samen om de omzet van Fairtrade producten te verhogen. We verwachten in september 2018 de titel Fairtrade Gemeenten te behalen. 
Waarom? Omdat er op de wereld ruim een miljard mensen in extreme armoede leven. Meer dan 60% van alle werkenden in ontwikkelingslanden leven op of onder de armoedegrens. Dat blijkt uit het VN Millenniumdoelenrapport van juni 2013. De Fairtrade Gemeente campagne streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Door te zorgen voor meer eerlijke handel, stellen wij boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.

Ieder jaar in oktober wordt een fairtrade brunch georganiseerd. Voor 2018 kunt je je hiervoor opgeven vanaf begin september via deze site.