Yallah Percussie

Yallah verzorgt djembeles&workshops voor particulieren, onderwijs, bedrijven, evenementen met mijn percussiebedrijf "Yalla".  Djembe spelen is zeer laagdrempelig; verlaagt het stressniveau en is geschikt voor jong en oud (vanaf 6 jaar). De onderlinge chemie die onstaat tijdens het samenspelen, maakt djembespelen tot een ontspannende maar ook opwekkende activiteit.

Het accent ligt in mijn lessen op het spelplezier en het aanleren van een goede basistechniek; daarnaast vertel ik over de (muziek) cultuur van west-Afrika.
We gaan traditioneel west-Afrikaanse djemberitmes spelen die veelal verbonden zijn aan een dans. Ieder ritme (muziekstuk) bestaat uit meerdere ritmes (patronen) op de djembe en de douns (de 3 bastrommels; kenkeni, sangban en doundoun) die het fundament van het ritme vormen. 

Alle patronen samen vormen de melodie van het ritme.De docent is tevens de solist; deze is als de dirigent die het orkest van djembe en dounspelers leidt en dmv calls (signalen) het begin en eind aangeeft van het ritme en de solo's (geimproviseerd of vaste solo) door de muziek heenspeelt.

De djembes staan klaar voor je in de les; ik kan je advies geven bij de aanschaf van een goede djembe.

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4) bepaal ik in overleg met de deelnemers de lesdag. (optie is woensdag of maandagavond) of een andere avond of dag.

Producten van deze aanbieder