Schutterij St. Martinus Dichteren

Schutterij Sint Martinus Dichteren wil, vanuit een traditie van dienstbaarheid, trouw en broederschap, een gevarieerde en veelzijdige vereniging zijn, waar wordt gewerkt op basis van wederzijds respect en gelijkwaardigheid. Sint Martinus wil een positieve bijdrage leveren binnen de gemeenschap van Dichteren-Doetinchem. Onze uitgangspunten hebben wij vertaald naar een actieve vereniging met een goede sfeer die op vele fronten activiteiten organiseert voor iedereen.

Schutterij Sint Martinus Dichteren bestaat uit verschillende onderdelen. De slagwerkgroep, vendeliers, schutters en marketentsters vormen samen de schutterij. Zij lopen samen op straat tijdens bijvoorbeeld; Kermisoptochten, sinterklaasintocht, Koningsdag en concoursen. 

Daarnaast is er de Stageband. Dit is een groep muzikanten die in een Bigbandachtige setting samen muziek maken. Zij spelen vooral bekende nummers, uit de oude doos, maar ook de nieuwste. Te denken aan een medley van ABBA of Queen, maar ook Zoutelanden van Blof of Arcade van Duncan Laurens (songfestival 2019). De muzikanten spelen verschillende instrumenten, diverse blaasinstrumenten maar ook gitaar en bas-gitaar, er is dus van alles mogelijk! De Stageband repeteert op donderdag van 19.30 uur tot 21.15 uur. Vanaf 17.00 uur is er mogelijkheid voor individuele les. 
Binnen de vereniging kunnen leerlingen opgeleid worden voor een A-diploma. Deze word vergoed door de vereniging. 

De Stagebandleden hebben tijdens optredens eigen kleding aan, zwart met een rood accent. De vereniging beschikt over diverse instumenten en lesboeken waar de leden gebruik van mogen maken.


Maar waarom muziek maken als je vendelen of kruisboogschieten ook leuk lijkt? Je hoeft bij ons niet te kiezen uit 1 onderdeel!! (kijk voor meer info op de website)


Kom eens langs bij een repetitie of optreden om kennis te maken met onze vereniging!
Je kunt ook een bezoek brengen aan onze website www.stmartinusdichteren.nl voor meer informatie over de verschillende onderdelen of facebook

Producten van deze aanbieder