Spoorzoeken in Slangenburg

Spoorzoeken in Slangenburg is een pioniersplek van de Protestantse Gemeente Doetinchem en staat open voor iedereen. Wij organiseren activiteiten in en rond de Slangenburgse kerk aan de IJzevoordseweg 35 te Doetinchem. Ons doel is om mensen te bereiken die rust, stilte, bezinning en verdieping zoeken. Wellicht vinden ze bij ons een spoor om te gaan in hun eigen bestaan.

Ons aanbod is:
Meditatieve wandelingen op vrijdagochtend (5 wandelingen voor € 15, zelf te bepalen op welke vrijdag, verspreid door het jaar). 

De eerste 2 vrijdagen van de maand een wandeling naar de abdij. Inloop met koffie vanaf 10.15 uur. Meditatief moment om 10.45 uur, waar een tekst of een gedicht of een gedachte wordt aangereikt, waarna we eerst een kwartier samen in stilte wandelen. Daarna is er ook mogelijkheid voor onderling gesprek. Van 12.15-12.30 uur maken we in de St. Willibrords abdij het middaggebed van de monniken mee, waarna we op de terugweg eerst weer een kwartier in stilte lopen. Onderweg eten we onze van huis meegebrachte lunch. Om 13.45 zijn we weer terug bij het startpunt de Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem. 

De overige vrijdagen een kortere natuurwandeling van een uur in de omgeving van het gebouw. Inloop met koffie vanaf 10.15 uur. Meditatief moment om 10.45 uur, waar een tekst of een gedicht of een gedachte wordt aangereikt, waarna we eerst een kwartier samen in stilte wandelen. Daarna is er ook mogelijkheid voor onderling gesprek. Het gaat op dezelfde manier als bij de kloosterwandeling, alleen wandelen we nu wat korter in de mooie omgeving rond de Slangenburgse kerk. Afhankelijk van het weer eten we binnen of buiten het van huis meegebrachte brood. Om 13.00 uur zijn we weer bij het startpunt. 

Elke vrijdag is er een wandeling, behalve tijdens de winterstop (de laatste 2 weken van het jaar) en de zomerstop (van half juli tot half augustus).


Producten van deze aanbieder